dijous, 11 de desembre del 2014

Avui cocs per berenar!


Ahir a la tarda vam rebre una visita especial a ca n'Aleix. L'Anna C. i la Teresa S. de la recepció del Taller van venir a oferir-nos una tarda diferent, tot cuinant uns deliciosos cocs per berenar!!

Així que tots a rentar mans i a donar un cop de mà a la cuina! A continuació anirem explicant pas a pas la recepta tot ensenyant les fotos per fer-ho més entenedor!

Ingredients per a unes 4 persones:

 PER LA PASTA :                 - mig quilo de farina
                                             - 30 grams de llevat
                                             - 1 vas d'aigua tèbia
                                             - 3/4 de vas d'oli d'oliva
                                             - sal

PER GUARNIR EL COC:    - 2 albergínies
                                             - 2 pebrots vermells
                                             - Llonganissa / arengada
                                             - 2 carbassons
                                             - Cansalada o pernil
                                             - Mitja ceba.

Primer de tot hem de preparar la massa pel coc. Barrejarem la farina, el llevat, l'aigua i l'olien les proporcions indicades. Hi podem afegir una mica de sal si no tenim problemes d'hipertensió o retenció de líquids...


Al mig quilo de llevat i posem els 30 grams de llevat
 

I aboquem el vas d'aigua tèbia...

 
...i els tres quarts de vas d'oli d'oliva


Amb la barreja amassem a mà fins que notem que la massa no se'ns enganxa als dits i que té una textura homogènia sense grumolls.




A poc a poc i amassant amb paciència


Una vegada tinguem la massa l'hem de deixar reposar entre una i dos hores per tal que el llevat faci el seu efecte. És el moment de preparar la guarnició del coc. Rentarem les verdures, pelarem les cebes i traurem les llavors dels pebrots. Tallarem a rodanxes fines l'albergínia i a tires llargues els pebrots. Picarem les cebes i els carbassons a daus petits.


Preparem les verdures...
...i les deixem ben tallades

























I trossejarem també la llonganissa (enlloc de la llonganissa també hi podríem posar arengada) i la cansalada.





És hora de sofregir una mica el carbassó i la ceba...





... i d'estirar la massa per fer dos cocs: un el farem de carbassó, ceba i cansalada i l'altre de pebrot, albergínia i llonganissa (en aquest cas no cal sofregir prèviament l'albergínia i el pebrot).


Dividim la massa en dos i l'estirem.



Afegits els ingredients...



Repartim tots els ingredients per sobre de la massa i la col·locarem en un recipient que pugui anar al forn...



...només falta posar al forn!






... quan veiem que la massa està torradeta (no cremada!!) ja els podrem treure!!






Esperem que us hagi agradat!! Ja heu vist que és una recepta ben fàcil i ràpida de fer!! Bon profit a tothom!!
Ahhhhh!!!! I sobretot agrair a l'Anna i a la Teresa que ens l'hagin ensenyat!! Esteu convidades a tornar quan volgueu!




L'equip de cuiners i cuineres

  
Bon profit!!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada