Ahir a la tarda vam rebre una visita especial a ca n'Aleix. L'Anna C. i la Teresa S. de la recepció del Taller van venir a oferir-nos una tarda diferent, tot cuinant uns deliciosos cocs per berenar!!
Així que tots a rentar mans i a donar un cop de mà a la cuina! A continuació anirem explicant pas a pas la recepta tot ensenyant les fotos per fer-ho més entenedor!
Ingredients per a unes 4 persones:
PER LA PASTA : - mig quilo de farina
- 30 grams de llevat
- 1 vas d'aigua tèbia
- 3/4 de vas d'oli d'oliva
- sal
PER GUARNIR EL COC: - 2 albergínies
- 2 pebrots vermells
- Llonganissa / arengada
- 2 carbassons
- Cansalada o pernil
- Mitja ceba.
Primer de tot hem de preparar la massa pel coc. Barrejarem la farina, el llevat, l'aigua i l'olien les proporcions indicades. Hi podem afegir una mica de sal si no tenim problemes d'hipertensió o retenció de líquids...
Al mig quilo de llevat i posem els 30 grams de llevat |
I aboquem el vas d'aigua tèbia... |
...i els tres quarts de vas d'oli d'oliva |
Amb la barreja amassem a mà fins que notem que la massa no se'ns enganxa als dits i que té una textura homogènia sense grumolls.
A poc a poc i amassant amb paciència |
Una vegada tinguem la massa l'hem de deixar reposar entre una i dos hores per tal que el llevat faci el seu efecte. És el moment de preparar la guarnició del coc. Rentarem les verdures, pelarem les cebes i traurem les llavors dels pebrots. Tallarem a rodanxes fines l'albergínia i a tires llargues els pebrots. Picarem les cebes i els carbassons a daus petits.
Preparem les verdures... |
...i les deixem ben tallades |
I trossejarem també la llonganissa (enlloc de la llonganissa també hi podríem posar arengada) i la cansalada.
És hora de sofregir una mica el carbassó i la ceba...
... i d'estirar la massa per fer dos cocs: un el farem de carbassó, ceba i cansalada i l'altre de pebrot, albergínia i llonganissa (en aquest cas no cal sofregir prèviament l'albergínia i el pebrot).
Dividim la massa en dos i l'estirem. |
Afegits els ingredients... |
Repartim tots els ingredients per sobre de la massa i la col·locarem en un recipient que pugui anar al forn...
...només falta posar al forn! |
... quan veiem que la massa està torradeta (no cremada!!) ja els podrem treure!!
Esperem que us hagi agradat!! Ja heu vist que és una recepta ben fàcil i ràpida de fer!! Bon profit a tothom!!
Ahhhhh!!!! I sobretot agrair a l'Anna i a la Teresa que ens l'hagin ensenyat!! Esteu convidades a tornar quan volgueu!
L'equip de cuiners i cuineres |
Bon profit!!! |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada